Welke soorten bedrijven hebben voordelen van inbound marketing?

Steeds meer organisaties in de B2B maakindustrie zoeken naar manieren om nieuwe marketingmethoden toe te passen en inbound marketing is een van de toepassingen die binnen de maakindustrie goed kan werken, vooral omdat het zo mooi past bij de persoonlijke manier van zaken doen die binnen de maakbedrijven zo gewoon is.

In inbound marketing, Buyer Persona's, B2B Marketing, Online marketing

Masterclass Buyer Persona's voor de B2B Maakindustrie, editie 2

Wat vooraf ging: Masterclass 1 bij Hordijk EPS

 

Donderdag 9 juni 2016, gastheer VMI Group te Epe

Sinds eind 2014 vonden Thies en ik elkaar als de kritische voorhoede van Digital Marketing met een accent op de B2B-markt. We plaatsten kanttekeningen bij de uitvoering van de Nederlandse Thought Leaders en vonden onvoldoende gehoor bij collega-marketeers die hun theorieën in de praktijk brachten. Wij vinden dat marketing beter en vooral praktischer afgestemd op de markt moet zijn. Dat gebeurt nu te weinig en te vaak niet op een manier die in het verlengde ligt van de behoeften van kopers. Die behoeften veranderen snel en B2B-spelers beginnen het te merken.

In inbound marketing, Buyer Persona's

Masterclass Buyer Persona's voor de B2B Maakindustrie

 
Donderdag 17 maart, Hordijk (Delft) - Inbound- en contentmarketing behoren nog niet tot de standaardaanpak van de Nederlandse B2B-bedrijven en dat is geen nieuws. Dat internet nog lang niet het kanaal is waarvan marketeers verwachten en vurig hopen dat ze de markt ermee kunnen bereiken (bijvoorbeeld door webdata te analyseren) is ook oude koek. Over de inzet van Buyer Persona's (Ideale Klanten) is al heel veel gezegd en geschreven. Om even te focussen op de B2B-maakindustrie blijft het nodig om te wijzen op de lange weg die nog te gaan is om deze effectief in te zetten voor hun marketing.
In Buyer Persona's

Benader je ideale klant zoals je zelf benaderd wilt worden. Niet dus.

Hoe wil je commercieel benaderd worden? 

Waarschijnlijk het liefst helemaal niet.

Je bent al druk genoeg en dan word je ook nog eens gestoord op een moment dat het je niet uit komt.

Vervolgens word je geïnformeerd over een product of dienst waar je op dat moment niet op zit te wachten, omdat het niet aansluit bij je huidige prioriteiten.

Als je iets nodig hebt dan ga je zelf de markt wel verkennen; op het moment dat het jou schikt. Toch? 

In Leads kwalificeren, Buyer Persona's, Leads genereren

10 valkuilen bij het ontwikkelen van een succesvolle contentstrategie

Bij het ontwikkelen en uitvoeren van een succesvolle contentstrategie zijn er een aantal valkuilen waar je als marketeer makkelijk in kunt vallen. Met deze blog wil ik er een aantal met je doornemen in de hoop dat er op bedacht zult zijn en ze hopelijk kunt vermijden.
In inbound marketing, Buyer Persona's, Content Mapping, B2B Marketing, Thought Leadership, leads, Online marketing

Hoe kun je een succesvolle contentstrategie ontwikkelen?

Het creëren van relevante, waardevolle gratis content kan soms een lastig en ontmoedigend proces zijn. Je bent soms uren aan het zwoegen om iets te ontwikkelen waarvan je denkt dat het super content is. Om uiteindelijk weinig tot geen interactie, bezoekers op je website of gekwalificeerde leads te krijgen. Als klap op de vuurpijl moet je dit ook nog eens uitleggen aan je leidinggevende en met goede argumenten komen dat het in de toekomst beter zal gaan. Daar word niemand vrolijk van! 

Zou het, met al die noeste arbeid en zwoegen om elke keer weer goede content te ontwikkelen, niet heerlijk zijn als iemand je zou kunnen voorzien van een overzichtelijk en makkelijk stappenplan voor het ontwikkelen van een succesvolle contentstrategie? Een strategie die er voor zorgt dat je met je content wel veel interactie en bezoekers op je website krijgt? En gekwalificeerde leads, nieuwe klanten en complimenten van je leidinggevende? 

En dat is nou precies wat ik je wil aanreiken met deze blog. Een makkelijk stappenplan die alle stappen doorloopt over hoe je een succesvolle contentstrategie kunt opzetten en alle zaken waar je als marketeer op moet letten.

In Buyer Persona's, Content Mapping, B2B Marketing, Online marketing
ebook-buyer-persona